Poveži se putem

Kultura

Promocija novele “Kulin Ban”, Elvire Harbaš – Utorak 5.9.2023. 11:00, čitaonica JU “Javna biblioteka” Zavidovići

Objavljeno

-

Sutra, u utorak 5.9.2023. godine od 11:00 u organizaciji J.U. “Javna Biblioteka” Zavidovići u čitaonici biblioteke održat će se promocija novele pod nazivom “Kulin Ban”.

Novela “Kulin Ban” autoričin je prvijenac i produkt dugogodišnjeg istraživanja i želje autorice da se Kulin ban približi modernom čitaocu, u historijskom okruženju u kojom je živio i vladao Bosnom.

“Kulin Ban” je inspirativna novela koja se bavi misterijom opstanka i prosperiteta Bosne u ranom srednjem vijeku. Uz skeleton historijskih činjenica odjevenih maštom i kreacijom autorice, Kulin ban nas uči mudrosti, ljubavi i toleranciji. Novela nosi romantičnu notu i podstiče modernog čitaoca da prigrli svoju daleku prošlost i uputi se na putovanje srednjevjekovnom Bosnom.

Autor Elvira Harbaš rođena je u Bihaću, gdje je pohađala osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, na odsjeku za južnoslavenske jezike i književnost. Elvira već duži niz godina živi u Sydneju, gdje se bavi prevodilačkim i istraživačkim radom.

JU “Javna Biblioteka” Zavidovići, zajedno sa autorom Elvirom Harbaš i moderatorima prof. Damirom Memićem, prof. Nedžadom Hodžićem i prof. Amelom Hodžić Vas pozivaju na promociju knjige, gdje će svi posjetitelji imati priliku upoznati se sa istom, autorom, kao i kupiti knjigu.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal