Poveži se putem

Religija

Proslava Velike Gospe u Komušini i na Kondžilu, središnjem Gospinom svetištu Vrhbosanske nadbiskupije

Objavljeno

-

Proslava Velike Gospe u Komušini i na Kondžilu započela je 10.8., Danom posvete crkve i Danom povratka u Komušinu, Sveta misa održana je u 11 sati u župnoj crkvi. Istoga dana u 19 sati upriličen je komušanski Križni put na Kondžilu.

Proslava je nastavljena 11.8. obilježavanjem Dana poginulih branitelja, blagoslovom i otvaranjem Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata, također i prvim dan trodnevnice. Sveta misa u župnoj crkvi je održana u 11 sati koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, a poslije Svete mise blagoslovio je Spomen-obilježje podignuto u čast poginulih hrvatskih branitelja. Nakon slavlja blagoslova, upriličena je svečana akademija i domjenak pod šatorima ispred župne crkve.

12.8. proslavljen je drugi dan trodnevnice, a Sveta misa održana je u 18 sati.

Danas, 13.8. je treći dan trodnevnice i slavlje sv. Krizme. Svetu misu u 11 sati predvodio je mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski koji je podijelio sakrament sv. Krizme.

Sutra, 14.8. je Uočnica. U 15 sati iznosi se slika na čašćenje u Gospinu kapelu i svećenici započinju svete ispovijedi. Sveta misa je u 18 sati kod župne crkve koju će predvoditi kardinal Vinko Puljić.

Advertisement

15.8. je Patron župe. Od 7.30 sati svećenici su na raspolaganju za sv. ispovijedi. Formiranje procesije sa slikom i uvodni obredi počinju u 9 sati, nakon kojih slijedi procesija. Svetu misu na Kondžilu u 11 sati će predvoditi biskup Pero Sudar.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal