Poveži se putem

ZDK

Racionaliziran način zaštite djece i odraslih osoba s posebnim potrebama na području ZDK

Objavljeno

-

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Vlade ZDK, Nurđehan Šahinović, i predsjednik Upravnog odbora Udruženja „Humanost-societas humanitatis“ Zenica, koje je osnivač Ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ Maglaj, Mario Vrbić, potpisali su danas u Zenici ugovor o imovinskim i drugim pravima i obavezama Ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ Maglaj završetkom procesa objedinjavanja javnih ustanova ovog tipa.

Ugovorom se potvrđuju i nastavljaju aktivnosti vezane za raniju odluku Skupštine Zeničko-dobojskog kantona o pripajanju maglajske ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ kantonalnoj Javnoj ustanovi “Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK”.

Na ovaj način je završen postupak pripajanja ovih ustanova, na način da su ugovorom uređena pitanja i način regulisanja statusa uposlenika, kao i pitanje regulisanja imovine i zatečenog stanja sredstava, prava i obaveza.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, uz podršku Vlade ZDK ovim nastavlja razvoj dobre prakse i mreže usluga za omogućavanje adekvatne zaštite djece i odraslih osoba s posebnim potrebama na području Zeničko-dobojskog kantona.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal