Poveži se putem

Sport

Razrijeseni selektori svih nogometnih reprezentacija BiH

Objavljeno

-

Na sjednici Izvrsnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Herecegovine (IO NSBiH), odrzanoj danas u Sarajevu, podrzana je inicijativa Predsjednistva da se raspise konkurs za sva selektorska mjesta i kompletne strucne stabove, a Tehnicka komisija NSBiH ce saciniti kriterije za konkurs, saopceno je iz NSBiH.
Ovim cinom razrijeseni su duznosti selektori svih nacionalnih selekcija.

Izvrsni odbor NSBiH je raspravljao i o navodnom pismu grupe 13 reprezentativaca BiH, u kojem oni odbijaju da igraju za nacionalnu selekciju, dok se ne uklone celnici Saveza. Na pojedinacne upite, koje je NSBiH upitio nogometasima da se izjasne o autorizaciji pisma, u Savez nisu stigli trazeni odgovori nogometasa, te je zauzet stav, da pismo, koje nikda nije ni stiglo u Savez, zvanicno ne postoji.

U saopcenju NSBiH se istice da su Izvrsni odbor i Predsjednistvo odlucni da istraju u nastojanju da se sva nogometna pitanja rjesavaju kroz institucije Saveza.

“Posljednja desavanja su produkt subjektivnih i objektivnih slabosti na koje nisu imune ni druge institucije u BiH, te se ne smije zanemariti uticaj odredjenih neformalnih grupa koje zele nelegalnim putem doci na odredjene pozicije u NSBiH. Clanovi IO izrazavaju iskreno zaljenje sto je jedan dio medija stao na stranu pojedinaca koji zele rusiti insituciju NSBiH, atakujuci na Predsjednistvo i direktora reprezentativnih selekcija, ali raduje i cinjenica da su pojedine
medijske kuce stale na stranu istinito prezentovanih informacija. Apsolutno sve strukture, ne samo sportske javnosti FS RS nego i NS Federacije BiH se ogradjuju od pisanja jednog dijela medija i u potpunosti podrzavaju Predsjednistvo na celu sa predsjednikom Milanom Jelicem.

IO NSBiH zaduzuje nadlezne osobe da u skladu sa svojim ovlastenjima pokrenu inicijativu kojom bi se sankcionisali vaninstitucionalni istupi pojedinih reprezentativaca koji zele rusiti legalno izabrane organe NSBiH. Izvrsni odbor ce uciniti sve da pronadje i krivce u samom NSBiH koji su na bilo koji nacin ucestvovali i ucestvuju na rusenju ugleda Saveza i najrigoroznije ih kazni. U cilju sto efikasnije i istinitije prezentacije informacija u javnosti IO je donio odluku da se do daljnjeg javnost informise putem zvanicnih saopstenja.

NSBiH prepoznaje sve narucioce koji zele destabilizovati Savez a pozdravlja sve pristalice i navijace, u isto vrijeme osudjujuci sacicu izmanipulisanih ljudi koji pokusavaju rusiti reprezentaciju. Predsjednistvo, IO i direktor reprezentativnih selekcija su obezbjedili sve uslove igracima za normalan rad cak i kad su pojedinci koji su promovisani u mit vrsili neprimjeren pritisak na isplate i visine premija, za neostvarene rezultate”, saopceno je iz NSBiH.

FENA
03/11/2006 22:00

Advertisement
Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal