Poveži se putem

Porodica i zdravlje

Sajam pčelarstva: Mladi najviše traže kreme s medom

Objavljeno

-

U organizaciji Društva pčelara Kantona Sarajevo, u saradnji s Općinom Novi Grad, jučer je počeo šesti tradicionalni “Sajam pčelarstva i ljekovitog bilja”.

Na sajmu koji traje do subote, 9. jula, učestvuju 42 izlagača iz svih krajeva BiH, a svoje proizvode prezentiraju na 45 štandova. Posjetiocima se nude pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, literatura i oprema za pčelarstvo.

Sabaheta Mulabdić, koja je došla iz Žepča, rekla nam je da je veoma zadovoljna prodajom i organizacijom.

Advertisement

– Posjećenost, barem za mojim stolom, je dobra. Nudimo sve proizvode na bazi meda. U ponudi je med od borovine, voća, livadski, bagremov med, proplis kapi. Mlađi kupci pretežno kupuju kreme za njegu lica na bazi meda – ističe Mulabdić.

Kako su nam rekli ostali “medari”, cijene se kreću od tri do 30 KM.

– Došao sam da bih kupio med. Imam svoje prodavače od kojih godinama kupujem, a zadovoljan sam i cijenama. Upravo sam kupio lijek za dišne organe i matičnu mliječ za jačanje imuniteta – rekao nam je Spaho Bajrić, jedan od kupaca.

Milanka Batinić, koja je došla sa Sokoca, kaže da svake godine dolazi na sajam i da je ove godine iznenađena potražnjom meda i bilja.

Advertisement
Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal