Poveži se putem

Žepče

Srednjim školama u Žepču donirani 3D printeri

Objavljeno

-

U sklopu projekta „Intervencija razvoja tržišta u sektoru poslovnih usluga u općini Žepče“, a udruženim sredstvima MarketMakers-a, Općine Žepče i Razvojne agencije Žepče, srednjim školama ui Žepču osigurani su 3D printeri, a njihovom instalacijom škole očekuju novu školsku godinu sa bitno poboljšanim kapacitetima za odvijanje nastave.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Općine Žepče i projekta MarketMakers kojeg podržava Vlada Švicarske, potpisnice su se obavezale da zajednički rade na razvoju sektora Poslovnih usluga u kojem mladi u potpunosti mogu iskoristiti svoje talente, vještine, kao i bolje razumijevanje modernog tržišta, trendova i alata. Nabavkom ovih uređaja osavremenjen je srednjoškolski nastavni program, a učenicima omogućen moderan i savremen način učenja u skladu sa zahtjevima modernog tržišta rada.

Marinko Antunović, ravnatelj Tehničko-obrtničke škole u Katoličkom školskom centru Don Bosco, i novoimenovani direktor Srednje mješovite škole „Žepče“ Adil Gačić, izrazili su zahvalnost Razvojnoj agenciji Žepče i projektu MarketMakers na doniranoj opremi istaknuvši da je nabavka ovih uređaja znatno osavremenila i unaprijedila nastavu u žepačkim srednjim školama.

Razvojna agencija Žepče, koja je koordinator ovog projekta, nastaviti će sa provedbom ovakvih i sličnih aktivnosti koje doprinose razvoju digitalnih i informatičkih  kompetencija mladih ljudi, a u cilju njihovog zapošljavanja.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal