Poveži se putem

Žepče

Sutra velika potražna akcija za nestalim šestogodišnjakom

Objavljeno

-

Nakon četvrtog dana potrage za šestogidišnjim Ibrahimom Mešeljevićem koji je 14.05.2019. godine pao u nabujalu Mračajsku rijeku još uvijek nema pozitivnih vijesti.

Za sutra, subotu 18.05.2019. godine, planirana je velika vodeno-kopnena akcija potrage u kojoj će osim službi Civilne zaštite i GSS-a učestvovati i veliki broj građana Žepča i okoline.

Iz Službe za spašavanje Kantonalne uprave Civilne zaštite pozivaju punoljetne i fizički sposobne volontere da se u odgovarajćoj odjeći i obući sutra u 08:00 sati na ušću Mračajske rijeke u Bosnu pridruže ovoj akciji.
Također, iz SNIK-a “ATOM” pozivaju sve koji hoće da pomognu u dvije velike potrage (Begov Han i Zavidovići) koje će se organizovati i sa kopna i na vodi, u subotu 18.05.2019., da se prijave na broj 062-803-388, radi pravljenja rasporeda

Danas je obilježena trasa potrage koju predvodi Admir Bajraktarević, načelnik GSS-a stanice Zavidovići, a sutra će svi volonteri dobiti detaljne upute, priopćili su iz Civilne zaštite općine Žepče uz čiju se podršku ova akcija i realizira.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal