Poveži se putem

Sport

U derbiju kola, Žepče savladalo Bosnu-TS rezultatom 35:30

Objavljeno

-

U okviru 17. kola Prve lige FBiH – grupa Sjever ekipa RK Žepče je odigrala posljednju utakmicu ove sezone pred tešanjskom publikom i zabilježila još jednu gostujuću pobjedu nad ekipom “Bosne-TS”. Žepčaci su utakmicu otvorili veoma dinamično i od prve minute su diktirali tempo igre, ne dopuštajući domaćinima da na bilo koji način steknu dominaciju.

Iako je sve do 10. minute rezultat bio izjednačen i glasio 6:6, gosti su sa lakoćom ubacili u drugu brzinu i stekli visoku prednost i na odmor otišli pri rezultatu 11:19. Najviše se ističu Gušić Edin kod domaćina i golman Ćoruša Damir kod gostiju koji je sa lakoćom čitao svaki pokušaj Srednjoškolaca.

Drugo poluvrijeme domaćini otvaraju nešto oštrije i prave seriju od tri gola, ali nisu imali snage da taj intenzitet održe do kraja. Razlozi se mogu tražiti u neigranju “Bosne-TS” u prethodna dva kola ili u prazničnoj atmosferi koja je još uvijek prisutna, ali nikako u neozbiljnosti koju su domaći igrači pokazali u pojedinim situacijama i po prvi puta ove sezone se desilo da pojedini gledaoci napuštaju tribine prije samoga kraja. Jedino što je očigledno u svemu ovome je neigranje istinskog vođe domaćina Adžamije Avdije koji već duže vrijeme vuče težu povredu i njegov izostanak se znatno primijeti. Na kraju, rezultat glasi 30:35 za goste koji iskorištavaju sve svoje šanse i zasluženo upisuju nova tri boda na svoj konto.

Jedina svijetla tačka kod domaćina je bio Gušić Edin koji je iz nemogućih situacija pravio čuda i koji je još jednom dizao publiku na noge, a postigao je ukupno 11 golova. Vrijedan spomena je i Kobilica Amar sa postignutih 7 golova.

Kod gostiju već spomenuti golman Ćoruša Damir je sakupio čak 19 odbrana, Zaimović Nedžad je pogađao 8 puta, Tešanović Goran i Sarajlić Matej po 5. Bez obzira na rezultat i poraz ekipe Tešnja utakmica je protekla u najboljem redu bez ijednog incidenta, u znaku istinskog, komšijskog derbija. Sudijski par iz Zenice Vidimlić Kemal i Hadžikadunić Haris su odradili odličan posao, na čelu sa delegatom Jović Vladimirom iz Tuzle.

“Bosna-TS”: Sinanović, Beganović, Isaković A., Hojkurić 1, Gušić 11, Isaković H., Kobilica 7, Isaković Z., Handžić 3, Omahić 3, Dolamić 1, Jaćimović, Tucaković 3, Šaranović, Kotorić, Jusufbašić.

Advertisement

Trener: Filipović Ljubomir

“Žepče”: Ćoruša Dam., Kresić 1, Karahasanović 3, Šumić 2, Hrustanović 3, Omerović 2, Tešanović 5, Ćoruša Dar., Ćušković 3, Zaimović 8, Nakić, Sarajlić 5, Mrkonjić, Barbarić S., Đurić 3, Barbarić J.

Trener: Zekić Pero

Sudijski par: Vidimlić Kemal/Hadžikadunić Haris (Zenica)

Delegat: Jović Vladimir (Tuzla)

Advertisement

Isključenja: Bosna-TS: 6 min.; Žepče: 8 min.

Sedmerci: Bosna-TS: 4/3; Žepče: 4/3

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal