Poveži se putem

Žepče

U Željeznom Polju održana prezentacija priručnika „Program psihosocijalnog i ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim sredinama“

Objavljeno

-

Danas je u sportskoj dvorani OŠ“Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju „Medica“ Zenica u saradnji s Udruženjem žena“Zlatne niti“ iz Željeznog Polja održala prezentaciju priručnika „Program psihosocijalnog i ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim sredinama“.

Ovaj projekat je finansijski podržan od CFD Švicarska i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK. Sam priručnik je nastao je na osnovu znanja, prakse i iskustava „Medice“ Zenica tokom devetnaest godina realizacije ekonomskog i psihosocijalnog osnaživanja žena i djevojaka u Edukativnom centru „Medice“ Zenica i tokom osam godina realizacije programa prema prilagođenoj metodologiji u ruralnim sredinama Zeničko-dobojskog kantona.

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici Općine Žepče, javnih ustanova, vjerskih i kulturnih institucija, kao i predstavnice udruženja žena iz Maglaja i Zavidovića.

Tokom današnje prezentacije prisutne je pozdravio direktor OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Suvad Hadžić iskazavši podršku neformalnoj grupi žena iz MZ Željezno Polje koje su sudjelovale u ovom projektu, te je najavio daljinu podršku svim budućim aktivnostima Udruženja “Zlatne niti “koje će u partnerstvu s drugim kulturnim i sportskim kolektivima nastaviti djelovati u ovoj mjesnoj zajednici.

Sabina Efendić, članica udruženja „Zlatna nit „ Željezno Polje, zahvalila se svima na podršci i onima koji su omogućili da žene iz ruralnih sredina u svojim mjesnim zajednicama dobiju šansu za edukaciju i samostalan rad.

-„Naše udruženje nastavlja samostalno s radom i u narednom periodu. Aktivnije ćemo raditi na osnaživanju žena u našoj mjesnoj zajednici gdje želimo naša stečena znanja i vještine podijeliti sa svim ženama. Zahvaljujući ovom Programu, naše dvije članice su dobile stalni posao na čemu ćemo raditi i u narednom periodu.“

Advertisement

Do sada je „Medica“ Zenica prezentacije priručnika „Program psihosocijalnog i ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim sredinama“, pored općine Žepče, upriličila i u općinama Maglaj i Zavidovići.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal