Poveži se putem

Kultura

U OŠ “Abdulvehab Ilhamija” odigrana predstava “Dječak koji ne želi da odraste”

Objavljeno

-

Jučer, u ponedjeljak 04.12.2017. godine, u okviru projekta “Pozorište, pravo svakog djeteta”, u OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje odigrana je predstava “Dječak koji ne želi da odraste”.

Interaktivna predstava “DJEČAK KOJI NE ŽELI DA ODRASTE” realizovana je u produkciji Stdija TEATAR, a u njoj igraju profesionalni glumci, inače uposlenici Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Nusmir Muharemović i Zlatan Školjić. Predstava je namijenjena za uzrast od prvog do petog razreda, s tim da i djeca predškolskog uzrasta svakako mogu biti dio ove divne priče.

-“Divno je bilo družiti se sa više od 250 učenika ove škole. Od srca hvala direktoru, nastavnom osoblju i učenicima škole u Željeznom Polju na divnom prijemu” – poručili su iz Studija Teatar.

„Dječak koji ne želi da odraste“ ima  u potpunosti pedagoško-odgojnu ulogu koja se ogleda u unapređivanju komunikacijske i receptivne vještine, afirmaciji sistema vrijednosti koji je neprolazan, razvoj ljubavi prema porodici, prirodi, životinjama, prijateljstvu i međusobnom uvažavanju, te razvoj čitalačkih interesa i čitalačke kulture.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal