Poveži se putem

Sport

Uspješno realizovan 7. Ramazanski turnir u stonom tenisu

Objavljeno

-

U subotu, 09. 06. 2018. godine, u sali SMŠ “Žepče“ održan je  7. po redu Ramazanski turnir u stonom tenisu. Na turniru je uzelo učešće 50 takmičara, raspoređenih u dvije kategorije, profesionalci i rekreativci.

Na početku turnira učesnicima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Žepče, Džafer ef. Gračić, koji je istakao da je turnir jedna lijepa tradicija, koju već sedmu godinu zaredom organizuju Medžlis IZ Žepče i Mreža mladih MIZ Žepče. Svim učesnicima je zaželio mnogo sreće, a odigravši početni udarac protiv prošlogodišnjeg osvajača turnira, Muhameda Mehmedovića, glavni imam MIZ-a Žepče je proglasio turnir otvorenim.

Tehnički dio i propozicije turnira su prezentovali koordinator za rad s mladima pri MIZ-u Žepče, Irdin ef. Tutnjić i predsjednik Mreže mladih, Elvis Botić.

Nakon više od pet sati aktivnog igranja takmičara u grupnoj fazi i knock aut sistemu, u obje kategorije su proglašeni pobjednici 7. Ramazanskog turnira u stonom tenisu.

Prvoplasirani u profi kategoriji je bio branilac turnira, nosilac i prvi favorit ovogodišnjeg turnira, Muhamed Mehmedović, drugoplasirani u istoj kategoriji je Robert Pravdić, a treće mjesto je zauzeo učesnik iz Zenice, Elmas Muratović. U kategoriji rekreativci prvo mjesto je osvojio Amel Nalić, drugo Elvis Botić, a treći je bio Eldin Šišić.

Generalni sponzor turnira, džematlija i prijatelj Medžlisa Islamske zajednice Žepče, također omladinac, Haris Osmanović, obezbijedio je cjelokupan nagradni fond turnira u iznosu od 370,00 KM.

Advertisement

Pored novčanih nagrada pobjednici turnira su dobili na poklon diplome i Ilmihal Abdulvehab Ilhamije Žepčaka.

Nagrade i priznanja uručili su koordinator za rad s mladima MIZ Žepče, Irdin ef. Tutnjić i predsjednik Mreže mladih MIZ Žepče, Elvis Botić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal