Poveži se putem

Žepče

Video: Svečano u rad puštena javna rasvjeta u poslovnoj zoni “XP”

Objavljeno

-

Sinoć, u ponedjeljak, 16.10.2017. godine, u sklopu obilježavanja Dana općine Žepče, kao posljednja u nizu aktivnosti, svečano je u rad puštena javna rasvjeta u poslovnoj zoni „XP“ Žepče.

Svečani čin puštanja u funkciju javne rasvjete obavili su Vinko Katava, član Lokalnog ekonomskog foruma i vlasnik firme “VIN-METALI” i načelnik Općine Žepče Mato Zovko.
Za ovaj projekat kompletna sredstva u iznosu od 28.000KM osigurana su iz Proračuna Općine Žepče. Izvođač radova bila je firma „Gama Electronic“ iz Žepča.

Svečanosti su prisustvovali predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, vijećnici u OV Žepče, pomoćnik načelnika Namik Malićbegović, predstavnici izvođača radova, predsjednici mjesnih zajednica, direktor JP “Komunalno” Žepče Mirko Šumić, te nekolicina preduzetnika.

Načelnik Mato Zovko ovom prilikom je naglasio da je poslovni centar XP jedan od prvih projekata još od 1997. godine, a već idućih godina počeli su useljavati prvi preduzetnici, te je otvaranje ove rasvjete jedna vrsta nagrade za njih i njihovu sigurnost.

“Neka dugo radi ova javna rasvjeta bez kvarova, a sve za potrebu naših radnika ovdje u poslovnoj zoni „XP“ “, naglasio je načelnik Mato Zovko.

U nastavku možete pogledati video-prilog i nekoliko fotografija sa sinoćnje svečanosti.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal