Poveži se putem

Kultura

Foto: U Žepču održana 7. Multietnička smotra folklora

Objavljeno

-

U povodu obilježavanje 14. oktobra, Dana općine Žepče, danas je u organizaciji kulturno-umjetničkog društva “Slovo o Žepču” i HKUD “Naši korijeni” pod sloganom “Žepču s ljubavlju” održana 7. Multietnička smotra folklora. Na ovogodišnjoj smotri, pored domaćina, učestvovali su KUD “Zmaj od Bosne” iz Gradačca, KUD “Šamac” iz Šamca i HKUD “Jozo Džido Zuber” iz Omanjske, općina Usora.

Načelnik Općine Mato Zovko, uz čestitke okupljenima povodom “Dana općine”, manifestaciju je otvorio riječima: “Slobodno svoje voli, svoje čuvaj, a drugo i drugoga poštuj i ne boj se u životu.“

Sve prisutne su pozdravili i voditelji društava domaćina Zemira Mujčić i Bosiljko Zrno.

Folklor šarenila nošnji, običaja i tradicije, kroz igru i ples pokazao je svu ljepotu multikulturalnosti bosanskohercegovačkih prostora. Uz vrhunsku koreografiju, društva su se predstavila igrom i plesom iz krajeva iz kojih dolaze, ali i plesovima iz zemalja regije.

Članovi KUD-a “Slovo o Žepču” uručili su zahvalnicu za stalnu podršku društvu i brojnim kulturnim manifestacijama preduzeću “Frigošped” d.o.o. Žepče, a roditelji djece sa kojima nesebično radi u društvu, u znak zahvalnosti Zemiri Mujčić, uručili su buket cvijeća.

Na današnjoj smotri najveći pljesak mnogobrojnih posjetitelja dobili su najmlađi članovi “Slova o Žepču” čijim je nastupom manifestacija i završena.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal