Poveži se putem

BiH

Vozačima u BiH bi mogla biti produžena registracija ako im je istekla sredinom marta

Objavljeno

-

||||

Vozačima kojima je istekla registracija vozila sredinom marta, od kada se Bosna i Hercegovina našla u epidemiološkoj krizi zbog koronavirusa, moglo bi biti produženo trajanje registracije. Naime, na vanrednoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je najavljena za sutra, 1. aprila, raspravljat će se i o prijedlogu Ministarstva komunikacija i prometa BiH o produženju važenja registracije vozila.

Kako portal Klix.ba saznaje, za vozila kojima je istekla registracija poslije 15. marta, ukoliko Vijeće ministara donese odluku, potvrda o registraciji će važiti do 30. aprila. Vozači koji upravljaju takvim vozilima morat će imati polisu osiguranja.

S obzirom na složene procedure registracije u BiH koje još uvijek uključuju čekanje u redovima u MUP- ovima i stanicama za tehnički pregled, na ovaj način će se izbjeći izlaganje građana koronavirusu dok su na snazi mjere zabrane kretanja.

Podsjećamo, naše susjedne zemlje, Srbija i Hrvatska, ranije su produžile rok trajanja registracije vozila kako bi olakšale građanima epidemiološku krizu.

Inače, na vanrednoj sjednici Vijeća ministara BiH naći će se i informacija o realizaciji zaključaka Predsjedništva Bosne i Hercegovine i definiranih operativnih mjera za zaustavljanje širenja virusa korona (SARS – Cov-2/COVID 19), zatim informacija o aktivnostima koje je potrebno realizirati za pristupanje Bosne i Hercegovine zajedničkom sporazumu o javnim nabavkama.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje.

Advertisement
Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal