Poveži se putem

Sport

Zaimović i Hrustanović – pojačanja RK “Žepče” za Premijer ligu BiH

Objavljeno

-

Da RK „Žepče“ ima ambicije plasirati se u najviši rang rukometnog natjecanja, u Premijer ligu BIH, potvrđuju i dva zvučna pojačanja dovedena u zimskom prijelaznom roku. Tako su igrači Žepča postali Nedžad Zaimović, dojučerašnje prvo ime jednog od konkurenata za prvo mjesto Prve lige Federacije BiH, ekipe RK „Kakanj“ , te Amar Hrustanović rukometaš iz RK „Maglaj“.

Oba pojačanja imaju iskustvo rukometne Premijer lige BiH i igraju na pozicijama na kojima su Žepčaci bili deficitarni, tako da od proljeća možemo očekivati još jače i kvalitetnije Žepče.

Nedžad Zaimović rođen je 1980. godine, visok je 188 cm i težak 87 kg. Vanjski je igrač, dešnjak, koji je slovio za prvo ime RK „Kakanj“. Ovaj topnik iz Kaknja, osim iskustva Premijer lige BiH, iza sebe ima i iskustvo igranja u Prvoj hrvatskoj ligi.

Advertisement

Amar Hrustanović rođen je 1995. godine, visok je 195 cm i teži 76 kg. Igra na poziciji desnog krila, na kojoj je ekipa iz Žepča bila igrački najslabije pokrivena. Ovaj ljevoruki mladi i perspektivni krilni napadač dolazi iz RK „Maglaj“, odnosno iz Premijer lige BiH.

Tako će rukometaši iz Žepča, pojačani sa dva zvučna imena, pokušati u proljetnom dijelu natjecanja izboriti prvo mjesto na tablici Prve lige FBIH, koje ih vodi u Premijer ligu BiH. U tome će ih pokušati spriječiti najljući konkurenti, RK „Sloboda“ iz Tuzle i RK „Kakanj“ iz Kaknja.

U Rukometnom klubu „Žepče“ se nadaju velikoj podršci žepačke publike i punim tribinama Sportske dvorane KŠC „Don Bosco“, bez koje će njihove težnje da se domognu liderske pozicije biti teško ostvarive.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal