Poveži se putem

Svijet

Video: Zaštitar u SAD-u ubio vozača kamiona iz BiH

Objavljeno

-

Bosanac Goran Šojić ubijen je u Sjedinjenim Američkim Državama, u gradu Daytonu u saveznoj državi Ohio. Šojić se, pišu američki mediji, zaustavio na stajalištu za kamione Love’s Travel gdje ga je zaštitar Joshua Karp ranio iz pištolja nakon čega je bh. građanin preminuo u bolnici.

Razlozi zbog kojih je Karp pucao u Šojića su još uvijek nepoznati. Svjedoci kažu da je došlo do prepirke nakon čega je zaštitar pucao i pogodio 48-godišnjeg vozača kamiona.

“Još uvijek ne znamo šta je prethodilo ubistvu”, kazao je Wendy Stiver iz policije u Daytonu. Zaštitar je Šojića upucao u grudi i ruku, ali je od posljedica ranjavanja ubrzo preminuo u bolnici Miami Valley.

Šojić je živio u Napervillu u saveznoj državi Illinois. Kako tvrde svjedoci i uposlenici stajališta za kamione, Šojić je zamoljen da napusti Love’s Travel nakon čega je navodno bh. državljanin pokušao ući iza šanka što je zaštitar okarakterisao kao opasnu situaciju te je nekoliko puta opucao.

Karpov advokat kaže da je njegov 25-godišnji klijent djelovao po zakonu iako u tom trenutku navodno nije imao potrebnu zaštitarsku dozvolu.

Advertisement

Dok se istraga ne završi, protiv Karpa neće biti podnesene nikakve optužbe. I on se nalazi u šoku.

“Osjeća se kao što bi se svako osjećao nakon ovakvog traumatičnog iskustva”, kazao je Karpov advokat.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal