Poveži se putem

Sport

Žepačkoj Pedali priznanje – Derlić izabran za predsjednika Nadzornog odbora BS BiH

Objavljeno

-

||||||

U nedjelju, 13. decembra 2020. godine, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine održao je redovnu Skupštinu koja je ove godine i izborna. Događaj je zaista na visokom nivou organizovao BK “Daj krug” iz Bihaća, a ceremonija dodjele priznanja je upriličena u prostorijama Doma Armije u Bihaću, uz prisustvo gradonačelnika, zvaničnika i sportskih radnika gradskog i Kantonalnog sportskog saveza.

Na Skupštini je sudjelovalo 25 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, a poštovane su i sve epidemiološke mjere. Obzirom na tešku situaciju uzrokovanu pandemijom, mnogi klubovi i biciklisti su ipak ispunili svoj godišnji plan takmičenja, te su u svim kategorijama dodjeljivane nagrade i priznanja.

Biciklističkom klubu “Pedala” Žepče, dodijeljeno je priznanje za uspješno organizovanu četvrtu utrku koja se vozi u našem gradu i koja je iz godine u godinu sve bolja i masovnija.

Nakon svečanog dijela dodjele priznanja i nagrada, uslijedila je i redovna Skupština BS BiH a potom i Izborna, na kojoj su razriješeni članovi svih Upravnih tijela, te izabrani novi. Za novog predsjednika BS BiH izabran je dugogodišnji prijatelj “Pedale”, član i predsjednik BK Mostar, Toni Zorić. Savez je dobio novi Upravni odbor, a Skupština je povjerenje ukazala i našem članu te je Adnan Derlić imenovan predsjednikom Nadzornog odbora BS BiH.

“Želio bih se zahvaliti ljudima koji su mi dali povjerenje i predložili me u članstvo organa uprave državnog, krovnog Saveza, i izraziti zadovoljstvo što ću biti u prilici pomoći djelovanje ove grane sporta. Ne možemo uvijek očekivati da se stvari dešavaju “same od sebe” ili da ih obavlja “neko” umjesto nas. Ako želimo ostaviti trag mlađim generacijama, moramo dati svoj doprinos i odigrati svoju ulogu. Planiram dati sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje i vrijeme mandata iskoristim na najbolji mogući način, časno i pošteno obavljajući zadatak, a sve za dobrobit našeg biciklizma. Predlažem, na kraju, da svi zajedno višak svog vremena nastavimo provoditi u zdravom okruženju na dva točka, pa neka svako izabere od nivoa rekreacije do vrhunskog takmičarskog sporta.” – rekao je Derlić.

Advertisement

Novom rukovodstvu čestitamo i želimo uspješnu novu sezonu. Na kraju nam ostaje da se nadamo odlasku pandemije i toplom proljeću, a samim tim i vraćanju u normalne uslove života, bez maski i distance.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal