Poveži se putem

ZDK

Žepčak po prvi put na čelu zakonodavne vlasti ZDK

Objavljeno

-

Na 9. sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, održanoj u ponedjeljak, 27.05.2019. godine, Predsjednik OO SDA Žepče gosp. Ćazim Huskić izabran je na mjesto predsjedavajućeg Skupštine ZDK.

-“Ovim činom našem predsjedniku, kao i cijelom Općinskom odboru SDA Žepče, ukazana je velika čast od strane Kantonalnog odbora SDA ZDK, koji je i ovaj put dokazao da itekako vrednuje izborni rezultat naše općinske organizacije. Takođe, jasno je da funkcija predsjedavajućeg kantonalnog zakonodavnog tijela nosi i ogromnu odgovornost. Stoga molimo Uzvišenog da našem predsjedniku da mudrosti, hrabrosti i istrajnosti u obavljanju ove izuzetno odgovorne i značajne funkcije.” – poručili su iz žepačkog Općinskog odbora SDA.

U nastavku donosimo njegovo obraćanje sa inaugurirajuće sjednice:

„Dame i gospodo, uvažene zastupnice i zastupnici, premijeru, ministri, predstavnici medija, dragi gosti, sve vas srdačno selamim i pozdravljam.

Želim da se zahvalim svima koji su mi dali podršku i ukazali povjerenje, prije svega Kantonalnom odboru SDA, Klubu SDA, klubu Bošnjaka i svim zastupnicama i zastupnicima koji su danas potvrdili prijedlog Kluba Bošnjaka, a i onima koji to nisu. Poštujem demokratiju i mišljenje  svakog čovjeka i to mi daje još više elana, morala, ali i opreza da ustrajem u obavljanju funkcije predsjedavajućeg Skupštine ZDK.

Cijenim da su dosadašnji predsjedavajući Skupštine izuzetno dobro obavljali poslove iz svoje nadležnosti, ali da je politika ta koja u datom momentu pravi poteze na koje mi u suštini i u velikoj mjeri ne možemo uticati, kako prethodnici jučer i danas, tako ni ja sutra.

Ja se obavezujem da ću ukazanu mi dužnost obavljati savjesno i odgovorno, poštujući Poslovnik Skupštine ZDK, Ustav ZDK, Ustav FBiH, Ustav BiH, za dobro svih naroda i građana ZDK. Učiniću sve da opravdam ukazano povjerenje kako predlagača, tako i strpljivih i dosljednih glasača, moleći Dragog Boga da pomogne i meni i vama da obezbijedimo što bolji ambijent za rad našoj Vladi na čelu sa Premijerom Mirzom Ganićem, a koja sigurno i u kontinuitetu ide putem zlatne Vlade Miralema Galijaševića.

Advertisement

Pošto smo već uveliko ušli u osmi mjesec od održavanja Općih izbora, vremena je sve manje i manje za ono što smo obećali našem narodu u toku izborne kampanje. U tom kontekstu sve vas pozivam radimo zajedno: opoziciju da bude konstruktivna, a poziciju da bude hrabra i odgovorna. Na kraju krajeva, svi ćemo biti pitani za ono što smo mogli uraditi, a nismo – i pred Bogom i pred narodom.

Još jednom hvala svima. Na kraju, u ovom svečarskom trenutku, koristim priliku da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti zaželim da im Dragi Bog olakša ostatak ramazanskog posta te da im čestitam nadolazeći Ramazanski bajram riječima: Bajram šerif mubarek olsun!“

– rekao je, izmeđuostalog, na inaugurirajućoj sjednici Skupštine ZDK novoimenovani predsjedavajući Ćazim Huskić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal