Poveži se putem

Religija

Порука бившег пароха “Жепачке парохије” Жарка Барца (na oba pisma)

Objavljeno

-

Ексклузивно за портал Зепце.Ба у поводу Православног божића говори бивши Жепачки праох – Жарко Барац. Прочитајте поруку свим Жепчацима коју је овом приликом упутио парох Барац (na oba pisma).

Дарги моји Жепчаци. Доста времена је прошло од мог боравка са својом породицом и мог свештеничког службовања на Парохији жепачкој у Жепчу. Oд 1975.-1991.г. носим лепе и пријатне успомене.

Поред мојих парохијана Срба православне вере, носим лепе успомене на многе људе-домаћине из Жепча, који су по вероисповести муслимани и католици. Таква лепа сећања носи и моја породица, супруга и деца.

Деца су основно образовање стекла у жепачким школама. Колико знам, и данас кћерке Братислава и Оливера одржавају контакт са својим другарима који и данас живе у Жепчу, или су негде далеко у свету, као што су и ње две у беломе свету. Поред свега и данас не заборављају из младости другаре који су и данас млади, али увелико озбиљни и породични људи.

Са овом кратком поруком желим да поздравим све Жепчаке који се сећају моје мале маленкости, свештеника Жарка и његове породице, и да свим пожелим све прошле и наступајуће празнике који долазе.

Advertisement

МИР БОЖИЈИ- ХРИСТОС СЕ РОДИ

Za sve koji ne znaju čirilicu:

[testimonial author=”Žarko Barac” position=”Paroh Žepačke parohije 1975.-1991.” avatar=”URL_IMAGES”]Ekskluzivno za portal Zepce.Ba u povodu Pravoslavnog božića govori bivši Žepački praoh – Žarko Barac. Pročitajte poruku svim Žepčacima koju je ovom prilikom uputio paroh Barac.

Dargi moji Žepčaci.

Dosta vremena je prošlo od mog boravka sa svojom porodicom i mog svešteničkog službovanja na Parohiji žepačkoj u Žepču. Od 1975.-1991.g., nosim lepe i prijatne uspomene.

Pored mojih parohijana Srba pravoslavne vere, nosim lepe uspomene na mnoge ljude-domaćine iz Žepča, koji su po veroispovesti muslimani i katolici. Takva lepa sećanja nosi i moja porodica, supruga i deca.

Deca su osnovno obrazovanje stekla u žepačkim školama. Koliko znam, i danas kćerke Bratislava i Olivera održavaju kontakt sa svojim drugarima koji i danas žive u Žepču, ili su negde daleko u svetu, kao što su i njih dve u belome svetu. Pored svega i danas ne zaboravljaju iz mladosti drugare koji su i danas mladi, ali uveliko ozbiljni i porodični ljudi.

Advertisement

Sa ovom kratkom porukom želim da pozdravim sve Žepčake koji se sećaju moje male malenkosti, sveštenika Žarka i njegove porodice, i da svim poželim sve prošle i nastupajuće praznike koji dolaze.

MIR BOŽIJI- HRISTOS SE RODI[/testimonial]

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal