Poveži se putem

BiH

Okupljanje boraca u mjestu Donja Golubinja

Objavljeno

-

Demobilisani borci u FBiH za danas su najavili proteste u ovom bh. entitetu. Kako su kazali, u 11:55 izaći će na nekoliko putnih pravaca u našoj zemlji.

Pojačane mjere sigurnosti zabilježene su na Vogošćanskoj petlji, ali i na putu M17, na ulazu i izlazu iz Zenice. Podsjetimo, krajem februara i početkom marta borci su blokirali promet na ovim dionicama, ali i nekoliko drugih.

Kako saznaje portal Zepce.Ba, u mjestu Donja Golubinja, na ulazu u Željezno Polje, okupljaju se nezadovoljni borci, a u ovom momentu okupljeni borci iz Begovog Hana krenuli su prema Donjoj Golubinjoj kako bi se pridružili protestima. I na toj lokaciji su pojačane mjere sigurnosti koje sprovodi MUP ZDK.

U izjavi za N1, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač da nigdje u FBiH zvanično nije najavljeno okupljanje.

“Nema nikakve zvanične najave niti je najavljeno bilo kakvo okupljanje. Ako bude nešto od toga, svako to okupljanje je nezakonito. Ako bude okupljanje, bilo koje vrste, na javnom prostoru, ono mora biti odobreno od nadležnih organa. Ako nema takvog rješenja organa, javno okupljanje je nezakonito i ono je zabranjeno. Nema zvanične najave okupljanja bilo gdje u Federaciji”, kazao je Lukač za N1.

Advertisement

Petlju Šićki Brod u Tuzlanskom kantonu blokirala je grupa boraca

Borci su blokirali saobraćaj na 15 minuta, a nakon toga se i mirno razišli.

Kazali su da je ovo bilo posljednje upozorenje federalnim vlastima.

Razlozi okupljanja nezadovoljnih boraca identični su kao prije mjesec, kada je bilo blokirano nekoliko ključnih putnih pravaca i izvršene kompletne blokade saobraćaja.

Borci od federalnih vlasti traže da se riješe njihova tri zahtjeva – borački dodatak, registar i ukidanje udruženja.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal