Poveži se putem

BiH

“Čista rijeka Bosna” – zajedno u projektu sa općinama u slivu Bosne i dobojskom agencijom Rotor

Objavljeno

-

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica obavještava javnost da je, u svojstvu Glavnog partnera, uključen u projekat tromjesečne eko-kampanje „Čista rijeka Bosna“, kojeg provodi Rotor – organizacija za razvoj turizma regije Doboj.

Projekat je započet na Svjetski dan voda 22. marta, a finansira ga Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Eko kampanja se realizuje pod sloganom “Siđimo do rijeke. Budimo dio rješenja, a ne zagađenja”. Cilj kampanje je podizanje ekološke svijesti stanovništva i animiranje raspoloživih resursa u partnerskim gradovima za poboljšanje eko stanja u slivu.

Partneri su gradovi i općine u dolini rijeke Bosne, od izvora ka ušću, i to Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj Jug, Doboj, Modriča i Šamac.

Tokom trajanja kampanje biće održane promotivne akcije čišćenja u partnerskim gradovima, kao I niz drugih aktivnosti, poput edukacije osnovaca, promocije eko-filma, te postavljanjaeko-turističkih bilborda uz glavnu saobraćajnicu u slivu rijeke Bosne.

Advertisement

Završna faza kampanje će biti uvezivanje i promocija partnerskih lokalnih zajednica i udruženja, koji će nastaviti saradnju na poboljšanju ekološkog i turističkog imidža područja sliva i nakon završetka projekta.

Aktivnosti kampanje biće objavljivane i na Facebook Fan stranici i YouTube kanalu “Čista Rijeka Bosna”. Web stranica www.cista-rijeka-bosna i aplikacija za mobilne telefone CRB će od početka aprila biti u funkciji i predstavljati partnerske gradove, i pružati mogućnost prijavljivanja novih nelegalnih odlagališta

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

 

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal