Poveži se putem

Maglaj

Eko-akcija “Bez po muke, sve očiste naše ruke”

Objavljeno

-

Drugi dio Projekta „Bez po muke, sve očiste naše ruke“ je završen jučer još jednom vrlo uspješnom akcijom čišćenja rijeke Liješnice na novošeherskom kraju. Ova akcija je organizirana povodom nedavnog Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se svake godine obilježava 05. juna.

Vrijednim eko-volonterima nije smetala ni jučerašnja temperatura od 32 stupnja niti veći vodostaj rijeke Liješnice.
Zahvaljujući potpori Misije OSCE-a u BiH, uz drugu opremu (vreće za smeće, rukavice,…), uz korito rijeke Liješnice postavljene su i 4 klupe za rekreativce, šetače i ribare te 10 tabli sa ekološkim porukama.

Naravno, svoju pomoć u ovoj akciji dali su i Javno komunalno društvo Maglaj kao i neki novošeherski poduzetnici koji posebno pozdravljaju ovakve akcije mještana.

Na kraju, sve se završilo lijepim druženjem i kuhanim grahom, a dogovoreni su i sljedeće eko-akcije jer rijeka Liješnica još nije čista.


Podsjetimo, prvi dio ovog projekta PESRD „Oaza mira“ Maglaj je organizirala još 22. marta, povodom Svjetskog dana voda, u kojem je sudjelovalo više stotina učenika i drugih udruga građana novošeherskog kraja. I ovo je još jedan pokazatelj da i sami mještani mogu puno učiniti na zaštiti naših voda i prirode. Nažalost, većina naših mještana su i dalje samo pasivni promatrači koji često, putem društvenih mreža, samo ukazuju (pojedinci i „olajavaju“) na problem onečišćenja našeg okoliša, a ništa konkretno ne čine. Većina ih još ne zna da se svijet teško ili gotovo nikako neće promijeniti samo njihovim mišljenjem već njihovim konketnim djelovanjem.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal