Poveži se putem

ZDK

Osnovan Savez kulturno-umjetničkih društava ZDK

Objavljeno

-

Sinoć, 10. 06. 2024., u dvorani Gradskog vijeća Zenica održana je Osnivačka skupština Saveza kulturno-umjetničkih društava Zeničko dobojskog kantona.

Nakon što se donijela odluka o osnivanju SAKUDa ZDK, izaslanici iz 13 KUD-ova sa područja ZDK su sinoć izabrali i svoje predstavnike u Upravnom odboru i Skupštini SAKUDa ZDK.

Po usvojenom Statutu, u Upravni odbor ulazi po jedan predstavnik/predsjednik članice KUD-a, a za predsjednika je izabran Ahmedin Husejnović iz Zenice. Dopredsjednici su Zoran Jozinović iz Globarice (Žepče) i Haris Kotorić iz Jelaha (Tešnja). Predsjednik Skupštine je Nedžad Škrgić (Breza), a dopredsjednici su Marin Ivić (Usora) i Jasir Muratović (Visoko).


Naravno, SAKUD je otvoren za sve KUD-ove iz ZDK koji se žele učlaniti i priključiti u zajedničkom radu na unapređenju, promociji i zaštiti nematerijalne kulturne baštine svih ljudi iz ZDK.


Na kraju, gosp. Ćazim Huskić, predsjedavajući Skupštine ZDK je u ime Skupštine ZDK i u ime gosp. Nezira Pivića, predsjednika Vlade ZDK, čestitao na formiranju Saveza, zaželio im sretan i uspješan rad te izrazio spremnost na pomoć u budućem radu SAKUD-a ZDK.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal