Poveži se putem

Kultura

Foto: Održan Dječiji festival autorskih pjesama „Od ljeta jeseni“ – Zvijezda večeri Marko Bošnjak

Objavljeno

-

Sinoć, 11.11.2016. godine, u prepunoj kino-dvorani Doma kulture Žepče, održan je sedamnaesti po redu Dječiji festival „Od ljeta jeseni“.  Riječ je o festivalu koji ima dugu tradiciju u Žepču i čiji je pokretač i organizator prvih petnaest godina bilo Udruženje građana „Središte za mladež – Putokazi“.

Šesnaesti festival je organiziran prošle godine pod okriljem JU „Dom kulture“ Žepče, koja je od „Putokaza“ dobila licence za nastavak festivala.

Od ove godine Dječiji festival od „Od ljeta jeseni“ mijenja koncepciju i postaje festival autorskih pjesama. Naime, Dom kulture je dao priliku učenicima osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče i šire, da dostave prijedloge svojih autorskih pjesama, od kojih su izborom stručnog žirija, odabrane one najbolje, koje su i uglazbljene, te su iste po prvi put sinoć izvedene pred publikom.

Odabrane pjesme pred veselom publikom, izvodili su mladi pjevači iz Breze, Kaknja, Kiseljaka, Olova, Teslića, Vareša, Zavidovića i Žepča, ukupno njih dvanaest. Svi natjecatelji su bili i više nego odlični, što je publika u dvorani nagradila gromoglasnim pljeskom.

Kao specijalni gost i zvijezda večeri, posebne ovacije publike je pokupio Marko Bošnjak, pobjednik regionalnog talent showa za djecu „Pinkove zvjezdice“, koji je izveo tri pjesme, te još jednom pokazao i dokazao i zašto ga zovu „Ramskim čudim“. Marko je naprosto plijenio svojim vokalnim sposobnostima, a po završetku festivala, jedva je uspio da se spasi od brojnih fanova koji su ga okupirali za slikanje i autograme.

Advertisement

U ulozi voditeljice, kao i obično, briljirala je Dijana Smajlović, najpoznatiji glas Radio Žepča.

Generalni pokrovitelj Dječijeg festivala autorskih pjesama je Općinski načelnik Mato Zovko, a isti su pomogli brojni sponzori kojima se u uvodnom govoru zahvalio direktor Doma kulture Miroslav Ilić, a među kojima je i Fondacija Mozaik.

Inače, sve pjesme koje su izvedene na Dječijem festivalu autorskih pjesama „Od ljeta jeseni“ uskoro će biti objavljene na CD-u čiji će izdavač biti JU „Dom kulture“ Žepče. Za kraj da napomenemo, da ovogodišnji festival nije bio natjecateljskog, nego revijalnog karaktera, tako da su na neki način svi pjevači koji su nastupili, ujedno i pobjednici.

U fotogaleriji koju je za naš portal načinio Toni Matijević – Švabo, možete pogledati dio atmosfere iz Doma kulture.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal