Poveži se putem

Žepče

Foto: Započela izgradnja sportskog poligona ispred područne škole u Golubinjoj

Objavljeno

-

Nakon tri godine, otkad je započet projekat izgradnje sportskog poligona u mjesnim zajednicama Donja Golubinja i Rakovica, ispred područne škole u Golubinji, krenuli su radovi na izgradji istog.

Inicijativu su prije tri godine pokrenule pomenute mesne zajednice, zajedno sa OŠ Begov Han, ali zbog dalekovoda koji pripada Elektroprivredi Republike Srpske, do sada se čekalo na saglasnost.

Preduzeće Nans d.o.o. Žepče je uradilo kompletnu projektnu dokumentaciju, te se obavezalo da će i finansijski učestvovati sa 30% sredstava, te na taj način pomoći lokalnoj zajednici.

Općina Žepče, na čelu sa načelnikom Matom Zovkom, uradila je i izdala svu potrebnu dokumentaciju i dozvole, te pružila administrativnu i finansijsku pomoć ovom projektu.

Kako smo saznali u nadležnim službama, do sada je urađena drenaža, uređen i nasut pijeskom okolni teren, te je asfaltiran poligon. Vrijednost projekta je oko 21.000 KM. Općina Žepče sudjeluje sa 11.000KM, oko 5.000 KM su donacijama skupili mještani ovih mjesnih zajednica, dok će ostatak finansirati preduzeće Nansi d.o.o. Žepče.

Advertisement

Izvođač radova je firma Hajdić, a za realizaciju projekta zaduženi su direktor OŠ Begov Han Nevres Memčić i pomoćnica načelnika Općine Žepče pri Službi za urbanizam i građevinarstvo Brigita Lovrić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal