Poveži se putem

Sport

Jure Rašić iz Žepča novi predsjednik Sportskog saveza ZDK

Objavljeno

-

Jučer je u Zenici održana Izvještajno-zborna skupština Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona. Delegati su uz više primjedbi i sugestija na rad Saveza u proteklom četverogodišnjem periodu usvojili izvještaj o radu sa generalnom ocjenom da Savez nije u potpunosti ispunio planirane zadatke i ciljeve. Za novog predsjednika Sportskog saveza ZDK za period 2016./2020. godina izabran je Jure Rašić iz Žepča.

Zamjanik predsjednika je Semir Hamzić iz Zenice, dok će funkciju tri potpredsjednika obavljati Asmer Mujanović, Izudin Husanović i Munever Zahirović.

Na prvoj narednoj sjednici biće imenovano i novo petnaestoročlano predsjedništvo Sportskog saveza, a slijedi i imenovanje koordinatora kao i formiranje radne grupe za izradu stepena implementacije Akcionog plana strategije u razvoju sporta u ZDK za period 2013. – 2017. godina. Među glavnim ciljevima rada novog rukovodstva biće definiranje stvarne uloge Sportskog saveza ZDK, poboljšanje finansijske situacije, stručno usavršavanje trenera i sportskih radnika, kao i aktivnosti na modernizaciji sportske infrastrukture u kantonu.

(RTVZE)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal