Poveži se putem

Žepče

Načelnika posjetili štićenici Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama

Objavljeno

-

Danas, 18.9.2023. godine, općinskog načelnika Matu Zovku je posjetila posebna skupina gostiju – djelatnici i štićenici Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama.

Ovaj srdačan susret bio je prilika za razmjenu iskustava te podršku zajednici osoba s posebnim potrebama. Posjetu su nazočili rukovoditelj Centra Nedim Patković, djelatnica Marina Mrkonjić i štićenici Krešimir Ivešić i Eldar Kepić.

Rukovoditelj Centra je izrazio svoju zahvalnost načelniku Zovki na srdačnom prijemu.

“Ovaj posjet znači mnogo našim štićenicima. Osjećaju se vidljivima i važnima, a to je ono što nam je najvažnije. Radujemo se nastavku suradnje i zahvaljujemo na svakom vidu potpore koji unaprjeđuje život osoba s posebnim potrebama u našoj sredini”, naglasio je Patković.

Općinski načelnik Zovko srdačno je dočekao goste i izrazio svoju podršku radu Centra. Zahvalio je rukovoditelju i djelatnicima koji svojim trudom i zalaganjem za štićenike Centra realiziraju namjeru Općine Žepče da Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama bude edukacijsko-rehabilitacijska i pedagoška ustanova u općini Žepče koja će osigurati da najosjetljivije društvene skupine s područja cijele Ze-do županije imaju mjesto koje će im pružiti sigurnost, obrazovanje i zaštitu.  

“Iznimno mi je drago što ste danas ovdje. Vaša zajednica ima posebno mjesto u našem srcu i želimo osigurati da se osobe s posebnim potrebama osjećaju podržano i uključeno u društvo. Rad koji obavljate je izuzetno važan i cijenim vašu predanost”, naveo je Načelnik.

Advertisement

Centar za Djecu i Odrasle s posebnim potrebama u Žepču već dugi niz godina pruža podršku i skrb za osobe s različitim potrebama, doprinoseći njihovom razvoju i kvaliteti života. Ustanova Centra se nalazi u Žepču, a financiranje rada i uposlenih se vrši udruženim sredstvima Županije i općina Ze-do županije.

Od 2016. godine Centar se nalazi u novom objektu u Novom Naselju, a od siječnja 2017. godine Dnevni centar djeluje u sklopu JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko- Dobojskog kantona i obuhvaća korisnike s područja općina Maglaj, Zavidovići i Žepče.

U jedinici Žepče- Maglaj je trenutno 73 korisnika. Centar trenutno provodi nekoliko radno-okupacionih terapija, a ovom prilikom su Općinskom načelniku poklonili povrće iz vrta vlastite plasteničke proizvodnje, koja je jedna terapija.

Tijekom posjeta, djelatnici i štićenici Centra imali su priliku razgovarati s načelnikom Zovkom o svojim potrebama, izazovima s kojima se suočavaju te mogućim projektima i inicijativama koje bi dodatno poboljšale njihovu kvalitetu života.

Općina Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal