Poveži se putem

Žepče

Novi režim odvoza krupnog, kabastog otpada

Objavljeno

-

Sukladno Odluci Općinskog Vijeća Žepče br. 01-23-98/19 od 28.06.2019. god., obaveza JP „Komunalno“ d.o.o Žepče je dvomjesečno preuzimanje i zbrinjavanje krupnog otpada (namještaj, bijela tehnika, kućanski aparati..).

Prvi krug prikupljanja krupnog otpada početkom 09/2019. god. je prošao uz određene probleme.

-“Iako smo putem lokalnih javnih medija i putem pisanih obavijesti na oglasnim pločama po mjesnim zajednicama javnost obavijestili o terminima preuzimanja krupnog otpada, mnogi korisnici nisu blagovremeno iznijeli svoj krupni otpad, nego su naknadno zvali da ga preuzmemo. Mi smo to i učinili, ali nam ovakav način stvara dodatne troškove. Primjedba korisnika je da im ne odgovara to što moraju čekati dan odvoza krupnog otpada, jer u većini slučajeva nemaju ga gdje odložiti i čuvati do dana preuzimanja. Na prijedlog više korisnika, cijeneći te prijedloge kao korisne i provodive, odlučili smo da izmijenimo način preuzimanja i zbrinjavanja krupnog otpada na način da ubuduće tu vrstu otpada preuzimamo po pozivu korisnika.

Znači, ukoliko neko ima za predati krupni (kabasti) otpad, potrebno je da nas nazove na broj 032/880 127 i pruži  informaciju o lokaciji i vrsti otpada. Isti dan korisnik će dobiti informaciju kada dolazimo po otpad. Nastojat ćemo da to bude odmah ili već narednog radnog dana.

Otpad je potrebno iznijeti pored puta kojim inače prometuju naša vozila za prijevoz otpada. Napominjemo da se preuzimanje po pozivu odnosi samo na krupni (kabasti) otpad, a ne na građevinski otpad, pepeo i šljaku ili redovan komunalni otpad.

Advertisement

Smatramo da je ovaj način preuzimanja krupnog otpada efikasniji i prihvatljiviji za korisnike, jer će se odmah moći riješiti nepotrebnog krupnog otpada bez obaveze čuvanja do dana redovnog preuzimanja. Također, korisnici više neće morati pratiti raspored i termine redovnog preuzimanja krupnog otpada.

Oblast gospodarenja otpadom je dosta složena, svaka lokalna zajednica ima svoje specifičnosti i zahtjeve, te je traganje za najboljim rješenjima naša stalna obaveza. Nadamo se da će nas naši korisnici u tome podržati.” – poručili su iz JP “Komunalno” Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal