Poveži se putem

Žepče

Pomozimo našem Žepčaku Dini da ozdravi!

Objavljeno

-

Ime mu je Dino Omerčić. Rođen je 12.03.1988. godine u Zavidovićima. Posljednjih 6 mjeseci je u braku sa Jasminom Omerčić i nastanjen je u Preku. Trenutno nigdje ne rade i na BIRO-u su. Prije 2 godine Dini su dijagnosticirali Hotkinsov Limfom koji je izlječiv. Nakon što je zaliječen, ponovo se vratio.

Dino trenutno leži u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (Bolnica Koševo) na odjelu Hematologija. Ne zna se do kada će tamo ostati, jer vadi nalaze prije svakog primanja kemoterapije. Jedan PET/CT (Pozitronska emisijska tomografija) nalaz koji je potrebno uraditi košta 1.600 konvertibilnih maraka, a za početak ga je potrebo uraditi 3 puta.

Molimo sve naše Žepčake koji su mogućnosti da pomognu našem Dini da lakše prebrodi ovu bolest da to i učine.

Za početak, simboličnu pomoć od po 100 KM su uplatili JU Opća biblioteka Žepče i JU Dom kulture Žepče. Očekujemo i ostale institucije, ustanove, privrednike, kao i sve Žepčake da se odazovu našoj akciji, te da bar malo ublaže Dininu bol koju trenutno prolazi zajedno sa svojom porodicom.

Za sve detaljnije informacije se možete obratiti Dininoj supruzi Jasmini na broj telefona 063 930 902, ili putem njenog fb profila Jasmina Omerčić (Yasemin Omercic)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal