Poveži se putem

Žepče

Poziv za proizvodnju paprike jalapeño (zeleni feferon) poduzeća Carl Kuehne d.o.o.

Objavljeno

-

Obavještavamo sve zainteresirane da Razvojna agencija Žepče u suradnji sa poduzećem Carl Kuehne d.o.o. iz Kozarske Dubice, koja je sestrinska firma njemačkog koncerna Carl Kühne organizira prezentaciju za poljoprivrednike koji su zainteresirani za proizvodnju paprike zeleni feferon sorte Jalapeño, na području općine Žepče u 2019 godini.

Prezentacija će se održati u četvrtak 24.01.2019 god. sa
početkom u 14:00 sati u sali OV Žepče.

Prezentaciju će voditi predstavnici Carl Kuehne d.o.o. koji se bave organizacijom proizvodnje i otkupom ove kulture. Otkup je zagarantiran ugovorom, a isplata se vrši svakih 7 dana, odnosno po predanoj robi.

Poduzeće Carl Kuehne d.o.o. nudi svakom kooperantu sa kojim bi potpisao ugovor sadni materijal, đubriva i zaštitna sredstva, sistem za navodnjavanje kap po kap, mulch foliju, savjetodavne usluge i edukaciju, te  organiziran otkup.

Zasnivanje proizvodnje se vrši na površini od  1-2 dunuma sa mogućnošću podizanja proizvodnje na površini i preko 2 dunuma, uz novčano učešće poljoprivrednika.  Kultura nije zahtjevna za uzgoj i pogodna je za manja obiteljska gazdinstva.

Mogući prinos po dunumu iznosi oko 5 tona, dok je otkupna cijena 0,90 KM/kg. Berba se vrši svakih 7 dana, a u toku vegetacije je moguće do 10 berbi.

Advertisement

Svi zainteresirani za prisustvo prezentaciji svoj dolazak trebaju potvrditi u Razvojnoj agenciji Žepče, putem tel: 032 880 273; 032 889 022 ili putem e-maila: razepce @ gmail.com.

RAŽ

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal