Poveži se putem

Sponzorirani članci

Predstavljamo kandidate Naše stranke Žepče

Objavljeno

-

Naša stranka Žepče na općim izborima ima četiri kandidata na listi za Skupštinu ZDK.

Na broju pet ove liste je Amela Hodžić, profesorica bh književnosti i bosanskog jezika i bibliotekarka. Zaposlena je u Javnoj biblioteci Zavidovići. Radi na kreiranju bibliografskih zapisa, stvaranju jedinstvene bibliografske baze – online kataloga bih biblioteka. Radila je na mnogim projektima u oblasti kulture. U Skupštini ZDK će se zalagati za sprovođenje politika  NS kroz donošenje dobrih zakona, a posebno rješavanje statusa institucija kulture. Kultura ne smije biti na repu, trošak, ona mora biti u centru i generator ekonomskog i ukupnog razvoja društva!

Na broju devet liste kandidata NS za Supštinu ZDK je Jasmin Meškić, doktor stomatologije i vlasnik uspješne privatne stomatološke ordinacije.

Prvi politički angažman ostvario je ove godine kao član Naše stranke, jedine stranke za koju smatra da radi  za dobrobit građana. Predsjednik je lokalnog odbora Naše stranke Žepče.

Smatra da su mladi ljudi i realni sektor snaga ove države. Želja mu je da Bosna i Hercegovina bude zemlja mladih i uspješnih ljudi.

Na broju 14 naše liste za kantonalnu skupštinu je Ilijaz Hadžavdić.

Advertisement

U toku svog radnog angažovanja promijenio je dosta kompanija, ali najviše se zadržao u realnom sektoru, odnosno u privatnoj kompaniji, koja veći dio svoje proizvodnje izvozi na evropsko tržište. U toj kompaniji je menadžer prodaje. Kroz svoj dugogodišnji angažman na ovim poslovima dobro je upoznat sa svim problemima s kojima se susreću kompanije iz realnog sektora te želi da doprinese da se proizvodnim, izvozno orijentiranim kompanijama, obezbijede povoljniji uslovi za njihovo djelovanje.  

Kao bivši košarkaš, niz godina je radio kao košarkaški trener mladih selekcija. Kao sportista u duši, trudit će se da se i u političkim krugovima konačno shvati koliko je sport značajan za jedno društvo, odnosno državu. 

Na broju 17. nalazi se Medina Sinanović. Završila je opću gimnaziju u Žepču. Sekretarka je lokalnog odbora NS Žepče.

Na listi NS je zbog želje da doprinese zaustavljanju odlaska mladih iz zemlje i rješavanja njihovih problema i potreba.

NS ima jasne ciljeve i misiju da se negativni proces odlaska mladih zaustavi i ona želi dati svoj aktivni doprinos.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal