Poveži se putem

BiH

Navagio izvozao turiste: Brojni građani nasjeli na prevare banjalučke agencije

Objavljeno

-

Ne zna se tačan broj prevarenih građana koji su povjerovali u atraktivne ponude za ljetovanje agencije “Navagio travel” iz Banje Luke. Mnogi su ostali i bez novca i bez ljetovanja, a Mirko Stanković, vlasnik turističke agencija već mjesecima odugovlači da vrati novce prevarenim klijentima koji su nasjeli na lažne ponude i jeftina internet oglašavanja.

  • Još u maju sam rezervisala i uplatila rezervaciju za veliku italijansku turu i planirala da 15. avgusta posjetim Italiju. Uplatila sam cjelokupan iznos ali vlasnik agencije Mirko Stanković je u posljednjem momentu otkazao putovanje i ponudio zamjenska putovanja za Kušadasi i Kumburgaz u Turskoj – prepričava D.S. iz Zenice (identitet poznat redakciji), jedna od prevarenih.

Međutim, i putovanje u Kušadasi je otkazano, pa je vlasnika agencije zamolila da joj vrati uplaćeni iznos od oko 1.000 konvertibilnih maraka. U maniru iskusnog prevaranta obećao je da će novac biti vraćen u roku od šest dana ali do danas to obećanje nije ispunjeno.

Sličnu sudbinu doživjela je i D.T. iz Prijedora (identitet poznat redakciji) koja je na ponudu agencije “Navagio travel” uplatila 450 KM za odmor u moldavskom Kišinjevu i rumunjskom Jašiju.

  • Umjesto obećanog putovanja luksuznim turističkim autobusom, iz agencije su mi ponudili da me odvezu privatnim automobilom. Ostala sam bez novca do kojeg pokušavam doći, obraćala sam se Inspektoratu Republike Srpske i jednom udruženju iz Prijedora – objašnjava D.T. iz Prijedora.

Na naš upit kada će prevarenim klijentima vratiti novac, vlasnik agencije Mirko Stanković je u SMS poruci kratko odgovorio:

  • Niko nije prevaren, 50-80 % novca je vraćen. I vraćamo – napisao je Stanković

Na kasnije poruke nije odgovarao, niti se javljao na telefon.

Ako su neki povjerovali da je vrijeme prevara prošlo, ovakvi “poslovni” potezi demantuju naivne građane i dokaz su da sa velikim oprezom treba unaprijed uplaćivati iznose turističkim agencijama. Iza šarenih reklama na društvenim mrežama (čak dizajniraju i web sajt) najčešće se kriju prevaranti koji žele brzu zaradu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal