Poveži se putem

Žepče

Završna faza izgradnje Srebreničke ulice u Žepču

Objavljeno

-

27.rujna je potpisan Ugovor o asfaltiranju Srebreničke ulice – od Željezničke stanice do mosta na rijeci Krajnjači. Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i direktor poduzeća „Komgrad-Ze“ d.o.o. Zenica Muhamed Šibonjić.

U Programu Kapitalnih investicija Općine Žepče za 2020.- 2024. godinu je planirano probijanje i izgradnja nove ceste od Željezničke stanice do rijeke Krajnjače, odnosno do Ulice Abdulvehaba Ilhamije.

Grubi radovi i pripreme za asfaltiranje ceste su završeni u 2021.-oj godini, a most preko Krajnjače je u potpunosti završen 2020.-te godine što je bilo od velike važnosti za planiranu dionicu puta.

Prema današnjem potpisanom ugovoru asfaltiranjem ceste će biti završen i u potpunosti realiziran projekt izgradnje alternativne ceste kroz središte grada.

Prometnica vodi od Željezničke stanice na kraju grada do mosta na rijeci Krajnjači i spaja se na Ulicu Abdulvehab Ilhamija kod rampe.

Gradnja alternativne ulice kroz središte grada za cilj ima rasteretiti prometnu gužva na postojećoj prometnici kroz centar grada u Ulici Prvoj i Ulici Stjepana Radića.

Advertisement

Dužina nove ulice je 610 m, širina kolnika 6 m i nogostup širine 1,5 m s desne strane, a ulica nosi naziv Srebrenička.

Vrijednost radova prema današnjem potpisanom ugovoru iznosi  268.853,34 KM, od čega Federalno ministarstvo prostornog uređenja financira 260.000,00 KM, a Općina Žepče 8.835,34 KM.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal