Poveži se putem

Sponzorirani članci

Vinko Marić, kandidat koji će HDZ-u pomutiti račune

Objavljeno

-

Malo koji kandidat je privukao toliko pažnje kao što je Vinko Marić iz Brezovog Polja kod Žepča, koga su jedni podržavali a drugi osuđivali zbog toga što se našao na kandidatskoj listi Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad.

– Želim da splasnu međunacionalne tenzije. Nema potrebe da se svađamo. Svaki put kada se rukujem sa Fuadom Kasumovićem, bolje se osjećam. Bolje će se osjećati i građani kada prestanu uvrede na svim razinama vlasti, jer vladajući neće moći da formiraju ni kantonalnu, niti federalnu vlast – kaže Vinko Marić, kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

Smatra da će Fuad Kasumović bez ikakvih poteškoća, sa koalicionim partnerima uspjeti da formira kantonalnu Vladu, a da će na nivou Federacije BiH biti nezaobilazan faktor. Na prigovore da je pukovnik HVO-a, ne želi da odgovara.

– Ne stidim se svoje ratne prošlosti, niti prošlosti općenito. Da su imali šta da mi pronađu, davno bih završio u bajbukani. Cijenim i činove u Armiji BiH, a oni koji imaju što reći neka izađu sa konkretnim dokazima, nemam što kriti – energičan je Vinko Marić.

Vjeruje da smo uzaludno trošili vrijeme na svađe i sporedne stvari, kako bi se nekolicina obogatila i da bez povjerenja i dogovora nema ni države.

– Pazite, sve ovo vam govori neko ko nije Bošnjak, dakle, evo ruka pomirenja od mene. Duboko poštujem bošnjački narod čija prošlost je bila teška. Hajde da malo zastanemo i kažemo: “Uozbiljimo se, ne kradimo, drugi nam se smiju a Europa nam je tako blizu” – kazuje Vinko Marić.

Advertisement

U rodnom Brezovom Polju ima i stado ovaca, voćnjake i obiteljsku kuću. U predizbornoj kampanji nema vremena za odmor, tek ponekad se opusti na imanju koje je izgradio. – Nađem vremena za sve ali tek poslije 2. oktobra ću biti sretan. Milo mi je što sam na pobjedničkoj strani sa Fuadom Kasumovićem i njegovim timom. To je grupa ljudi kakva se samo poželjezi može – zaključuje Marić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal