Poveži se putem

Žepče

Salezijanci najavili gradnju učeničkog doma u Žepču

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko, zajedno sa pomoćnikom Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ilijom Barešić, u službeni najavljeni posjet primio je provincijala Hrvatske salezijanske provincije u Zagrebu don Tihomira Šutalo i ravnatelja Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ Žepče don Milana Ivančevića.

Tema sastanka je bila početak izgradnje učeničkog doma u sastavu kompleksa Katoličkog školskog centra „Don Bosco“ u Žepču. Izgradnja  počinje u martu ove godine, a završetak radova se planira za 36 mjeseci.  Planirani kapacitet doma je za 110 učenika. Ukupna vrijednost projekta je 1.500 000,00 eura,  a za sada je osigurano 1.000 000,00 eura. Prema planiranome, učenički dom bi s radom trebao početi u školskoj 2020./21.

Don Tihomir Šutalo je naveo kako je osnovni cilj projekta je sigurnost učenika i podizanje obrazovnog standarda u općini Žepče, osobito za zainteresirane učenike iz drugih općina i gradova kojima će se otvoriti mogućnost stanovanja u Žepču tokom srednjoškolskog obrazovanja.

Don Milan Ivančević je na sastanku ukratko ispričao o načinu rada i funkcioniranja Katoličkog školskog centra, te viziju načina odgoja i obrazovanja za naredne generacije.

Općinski načelnik Mato Zovko je naveo kako će Općina Žepče sa zadovoljstvom pratiti ovaj važni projekat i pružiti podršku svim aktivnostima koje doprinose podizanju kvalitete odgoja i jednakih mogućnosti obrazovanja u općini Žepče.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal