Poveži se putem

BiH

U Maglaju uskoro dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama

Objavljeno

-

Druga faza projekta izgradnje i opremanja zgrade Centra za socijalni rad sa dnevnim boravkom za djecu sa posebnim potrebama u Opcini Maglaj bit ce okoncana naredne sedmice. Naime, prosle godine u septembru mjesecu otvorena je zgrada Centra za socijalni rad koju su zajednicki finansirali Vlada SR Njemacke, Vlada Zenicko – dobojskog kantona, Opcina Maglaj i humanitarne organizacije iz Njemacke. Za 23. januar ove godine predvidjeno je otvaranje dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u sklopu pomenutog objekta. U ovom centru boravit ce 52 djece sa podrucja opcina Maglaj, Zavidovici i Zepce. Prema rijecima kantonalnog resornog ministra Kasima Velica, u centru ce djeca sa posebnim potrebama imati edukativne programe, zatim programe socijalizacije i adaptacije na okolne uslove zivljenja.Treba reci i to da potrebe za jednim ovakvim centrom postoje vec odavno jer se radi o djeci koja zbog visokog stepena invalidnosti nisu u stanju pohadjati ni redovnu ni skolu za djecu sa posebnim potrebama.

ÂÂÂ

Ukupna vrijednost ove druge faze projekta kojom je finansirana izgradnja dijela zgrade za djeciji dnevni centar te njegovo opremanje i angazovanje strucnog kadra iznosila je 210.000KM. Od te sume njemacka organizacija SHL – Siler Helfen Leben, obezbijedila je 92.000 KM, Vlada Zenicko – dobojskog kantona – 75.000 KM, Opcina Maglaj – 10.000 KM dok su opcine Zavidovici i Zepce izdvojile svaka po 16.000 KM za zaokruzenje finansijske konstrukcije ovog centra.

Svecano otvaranje centra uz prisustvo predstavnika ambasade SR Njemacke u BiH te donatora i finansijera bit ce upriliceno 23. 01. 2007. godine.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal