Poveži se putem

Muzika

U Žepču započela turneja Gradskog orkestra „Stolac“ – “Muzika spaja”

Objavljeno

-

U okviru projekta „Muzika spaja” u subotu 15. septembra ispred Doma kulture u Žepču započela je turneja Gradskog orkestra „Stolac“, koja se nakon Žepča nastavlja u Brčkom, Prijedoru, Bihaću, Bugojnu, Jajcu i Trebinju.

Gradski Orkestar „Stolac“ broji 35 članova, a njihova posebnost je u tome što ne priznaju nikakve podjele kako dobne i spolne tako ni nacionalne.

Prema riječima Antonije Maleš Pljevljak koja dolazi iz Međunarodne organizacije za migracije, Stolac je sredina koja se još uvijek bori s nacionalnim razlikama i nerijetko mladi kao i u drugim bh. gradovima nemaju priliku sudjelovati u istim aktivnostima, no Gradski orkestar „Stolac“ je kako kaže primjer da su razlike premostive i da muzika spaja.

Svrha i cilj projekta „Muzika spaja“ jest promoviranje zajedništva prijateljstva i svih onih drugih aktivnosti koje pružaju mladima da vide da postoji alternativa svim negativnim društvenim dešavanjima koja su prisutna u našem društvu“, istaknula je Maleš Pljevljak.

Također, turneja „Muzika spaja“ će biti dio dokumentarnog filma „Kome trube trube?“ koji će biti premijerno prikazan nakon završetka turneje po bosanskohercegovačkim gradovima.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal