Poveži se putem

Muzika

Umro Lepi Boro – basista Breninog “Slatkog greha”

Objavljeno

-

Basista “Slatkog greha” Dušan Trifunčević zvani Lepi Bora, preminuo je danas u Novom Sadu poslije duge i teške bolesti. Lepi Bora biće sahranjen u četvrtak na Gradskom groblju u Novom Sadu, piše ”alo.rs”

Lepi Bora je ostao u sjećanju publike sa ovih prostora kao vjerovatno najbucmastiji, ali i najsimpatičniji muzičar na estradi osamdesetih.

Iako rođeni Beograđanin, Trifunčević je dugo živio u Novom Sadu. Svirao je gitaru, klavijature i violinu, iako je u “Slatkom grehu” uglavnom je bio šoumen. Početkom devedesetih, s raspadom Jugoslavije i “Slatkog greha”, Bora mikrofon i vrcave scenske kostime zamjenjuje proizvodnjom i veleprodajom čaja za mršavljenje „super mršavko“.

Vijest o smrti Lepog Bore, teško je prihvatila pjevačica Lepa Brena.

’’Odlazak Lepog Bore iliti Makse kako smo ga mi zvali u bendu, veliki je gubitak ne samo za njegove najmilije, nego i za nas njegove kolege i prijatelje. Kada je Lepa Brena startovala kao brend, hteli smo da ima nekog simpatičnog veseljaka koji je ludo zaljubljen u nju, a ona ga ne primećuje, pa je izbor pao na Maksu kog smo prekrstili u Lepog Boru. Imali smo nekoliko zajedničkih, duetskih numera, ali i bezbroj zajedničkih, veoma uspešnih koreografija. Nedostajaće mi njegov specifičan humor, ljudska toplina i veliko srce – rekla je za “alo.rs” Lepa Brena.

’’Bio je zaštitni znak našeg orkestra, prepoznatljiv po svojoj specifičnoj figuri i po duetskim pjesmama sa Lepom Brenom. Posljednje dvije godine bio je čest gost u našim emisijama, zajedno sa “Slatkim grehom”, pa smo između ostalog, razgovarali i o njegovom zdravlju. I pored toga sto je imao tri bajpasa, odlično se osjećao, nikada se nije žalio, pa sam shodno tome veoma iznenađen, zatečen i potresen njegovom smrću. Bio je dobar otac, sjajan muzičar, veliki profesionalac i nezamjenljiv prijatelj. Njegov iznenadni odlazak je zaista nenadoknadiv gubitak… ’’,rekao je u jednom dahu Saša Popović.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal