Poveži se putem

Muzika

Večeras koncert grupe “VOG” u povodu 40. godina postojanja

Objavljeno

-

Danas, u subotu 02.08.2014. godine, žepačka pop-rock grupa VOG kocertom će obilježit 40 godina postojanja. Koncert će se održati u Gradskoj kafani Doma kulture od 20,00 sati i to u originalnoj postavi benda.

Grupu su 1974. Osnovali Anto Bilić – Tola, Ilija Ivešić i Nihad Maglić. Sva trojica su prije VOG-a svirali u drugim, manje poznatim sastavima. Prve svirke organizovali su u Donjoj Golubinjoj, mnogi se sjećaju poznatih “golubinjskih igranki”. Osim u rodnoj Golubinjoj, članovi grupe VOG su svirali na cijelom području Žepča, Maglaja, Zavidovića i Zenice. Sedamdesetih su bili garancija dobrog provoda na svirkama i plesnjacima u tada popularnom Hotelu Balkan, a bili su i prvi bend koji je svirao na dočeku Nove godine na otvorenom u Žepču.

Na inicijativu VOG-a, 2010. je u Žepču održano okupljanje svih, starih i novih, žepačkih bendova “Nade i legende”.

Nakon 1978., grupa VOG prestaje sa aktivnom svirkom, ali laganim tempom nastavlja sve do danas. Iako se postava benda mijenjala kroz godine, prvobitni trojac će, kako stvari stoje, i ostariti zajedno.

Na danapnjem koncertu će nas zabavljati upravo oni, Anto Bilić (vokal i gitara), Ilija Ivešić (vokal i gitara) i Nihad Maglić (vokal i bubnjevi). Nadamo se da ćemo čuti neke od njihovih autorskih pjesama koje su kod publike i ranije dobro prolazile.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal