Poveži se putem

Sport

Vozači BK Pedala odlični u Hercegovini

Objavljeno

-

Hercegovina je još jednom odličnom organizacijom događaja Hercegovina Classic i jednim sportskim vikendom obilježila Svjetski dan bicikla i promovirala Bosnu i Hercegovinu kao izvrsnu cikloturističku destinaciju.

Jedan vikend dva događaja, i to individualni hronometar u subotu i cestovna utrka u nedjelju privukli su više stotina biciklista iz zemalja regije kako bi okušali snage na cestama Hercegovine, te uživali u prirodnim ljepotama i svemu onome što može ponuditi naša zemlja, a zbog čega se biciklisti svake godine ponovo vraćaju.

BK Pedala nastupio sa dva vozača i to Mirsad Buljubašić u kategoriji Elite i Adnan Derlić u kategoriji Master.

U subotu, na Državnom prvenstvu u disciplini hronometar, Derlić je osvojio 2. mjesto, dok se u cestovnoj utrci u nedjelju, morao zadovoljiti 3. pozicijom.

Buljubašić, koji je iz BK Zmaj od Bosne, Tuzla, nedavno prešao u BK Pedala Žepče, u najjačoj kategoriji “elite” – izborio se za 4. mjesto.

Tokom dvosatnog utrkivanja, rame uz rame sa našim najboljim vozačima Karić Vedadom i Selimović Huseinom, pokazao je da posjeduje izvanredne kvalitete i da je jedan od glavnih konkurenata za osvajanje podijuma na nekoj od sljedećih utrka.

Advertisement

-“Trka je bila odlično organizirana, bez i jednog propusta, a vrijeme idealno toplo. Zadovoljan sam našim nastupom, posebno borbom našeg novog vozača Buljubašića koji je zaista pokazao vrhunsku formu. Zahvalio bih se svima i iskoristio priliku da načeliniku Mati Zovko, prenesem pozdrav od načelnika općine Grude Ljube Grizelja, koji je pobjednicima uručivao odličja. Od tima BK Pedala, također pozdrav načelniku i preduzeću Banjotrans Žepče, koji su podržali naš odlazak u Hercegovinu.”- rekao je Derlić za naš portal.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal