Poveži se putem

BiH

Zbog izvođenja radova na M17 u Žepču, izmijenjen režim saobraćaja

Objavljeno

-

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno suh i mjestimično vlažan kolovoz. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Kiseljaka, Jablanice, te na dijelovima Kantona Sarajevo.

Sporiju i oprezniju vožnju vozačima se savjetuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog izvođenja sanacionih na dionici M-17 Žepče-Nemila (petlja Žepče), izmjenjen je režim saobraćaja. Saobraćaj se u smjeru Žepča odvija obilaznicom, dok se u smjeru Nemile odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravaju se vozači na duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal