Poveži se putem

Sport

Žepčak Amar Mehić zajedno sa reprezentativcima BiH brani evropsko zlato

Objavljeno

-

U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Poljsku, gdje ih od 12. – 20. avgusta očekuje EP za kadete. Selektor naše reprezentacije, Dragan Mičić neposredno pred put izjavio je da su u prethodnih mjesec dana radili zaista kvalitetno i naporno i da će se potruditi da u Poljskoj ostvare primarni cilj – a to je opstanak u A diviziji.

– Trebamo biti realni, ova generacija nije u toj mjeri talentovana kao prethodna. Bez obzira što dolazimo iz zemlje koja je evropski kadetski prvak, ja bih bio presretan da mi ostvarimo rezultat koji će i naredne godine BiH omogućiti nastup u A diviziji. Nalazimo se u jako teškoj grupi, tu su Litvanija, Francuska o kojima nemamo mnogo podataka, a za Crnu Goru kažu da poslednjih 10 godina nije imala tako talentovanu generaciju. Ja ipak vjerujem u svoj tim, vjerujem u ove momke i nadam se da ćemo ostvariti zadatak koji smo postavili ispred sebe – rekao je Mičić.

Na EP U16 Bosnu i Hercegovinu predstavljaće sljedeći igrači: Semir Karić (Spars), Stefan Milošević (Rookie), Amar Tiganj (Spars), Vojin Ilić (Spars), Amar Mehić (Mega Bg), Danilo Cvetić (Igokea), Erwin Gutić (Spars), Tarik Biberović (Spars), Luka Vuković (Basket BL 2000), Kenan Kamenjaš (Koš), Đorđe Višnjić (Budućnost), Nedim Omerović (Sloboda).

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal