Poveži se putem

Sport

Foto: Završen 6. Ramazanski turnir u stonom tenisu

Objavljeno

-

U organizaciji Omladinskog kruga Medžlisa IZ Žepče jučer je u sali SMŠ“ Žepče“ održan 6. po redu tradicionalni ramazanski turnir u stonom tenisu , na kojem je učešće u dvije kategorije uzelo gotovo 50 takmičara. Ovaj turnir iz godine u godinu dobija na značaju, a da je tako pokazuje i dolazak na ovogodišnji turnir profesionalne stonoteniske ekipe iz Turske. 

Pored pomenutih učesnika, čast i zadovoljstvo su bili ugostiti igrače iz Zenice, Tešnja, Zavidovića  te naravno Žepča.

Na početku turnira se obratio  predsjednik OK MIZ Žepče, Elvis Botić, objasnivši historijat  i tehničke pojedinosti turnira, nakon čega je sve prisutne selamio i pozdravio glavni imam MIZ-a Žepče, Izet ef. Efendić, koji je zvanično otvorio turnir i zaželio svim učesnicima mnogo sreće i puno uspjeha na ovogodišnjem turniru.

Advertisement

Neposredno pred početak turnira mladi Medžlisa islamske zajednice Žepče su se prigodnim poklonom zahvalili glavnom imamu za podršku koju je kontinuirano pružao omladini Medžlisa u svim njihovim aktivnostima.

Nakon 5 sati izuzetno atraktivnog tenisa, dobili smo pobjednike u obje kategorije, a nagrade je uručio koordinator za rad sa mladima ispred MIZ-a Žepče, Irdin ef. Tutnjić.

U kategoriji „rekreativci „ prvo mjesto je osvojio Eldin Šišić, te kao nagradu dobio 70 KM i diplomu, drugoplasirani u kategoriji „rekreativci“ je bio Hamza Mujić, koji je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 50 KM i diplomu, a treće mjesto je osvojio  Abdulah Ridžal i kao nagradu dobio 30 KM i diplomu.

U kategoriji „profi“, a ujedno i pobjednik 6. po redu Ramazanskog turnira u stonom tenisu je Muhamed Mehmedović iz Žepča, koji je u nevjerovatnom finalnom meču pobjedio veterana Fehmia Yavuzera iz Turske rezultatom 3:2, koji se porazom u finalu morao „zadovoljiti“ drugim mjestom.  Treće mjesto u kategoriji „profi“ je osvojio Elmas Muratović iz Zenice,  koji je u utakmici za treće mjesto pobjedio Roberta Pravdića ( Žepče ) rezultatom 3:1.

Advertisement

Novčane nagrade za prvo, drugo i treće mjesto su iznosile 100 KM, 70 KM i 50 KM,  a sva tri prvoplasirana igrača su dobili i diplome.

Možemo konstatovati da je 6. Ramazanski turnir u stonom tenisu protekao u sportskom duhu, u fer i korektnom nadmetanju u kojem  na kraju nije bilo gubitnika, a  organizatori turnira OK MIZ Žepče i Medžlis IZ Žepče mogu biti itekako zadovoljni jer je kompletna organizacija ove godine podignuta na jedan viši nivo, što je naravno cilj i za svaku iduću godinu.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal