Poveži se putem

Religija

Nadbiskup Vukšić u župi Osova krizmao 44 krizmanika

Objavljeno

-

U subotu, 13. travnja 2024. godine, vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić tijekom svečanog misnog slavlja u župi Uznesenja BDM u Osovi, podijelio je sakrament sv. potvrde za 44 kandidata. 

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup je prije euharistije susreo krizmanike čime je imao uvid u njihovo znanje vjere te su oni mogli pristupiti podjeli sakramenta potvrde.
Potom je uslijedilo misno slavlje u kojem su s nadbiskupom Tomom koncelebrirali župnik fra. Željko Brkić, dekan preč. Predrag Stoječević, ekonom nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić, župni vikari fra. Josip Kapetanović te svećenici iz toga kraja.

Na početku misnoga slavlja župnik je pozdravio nadbiskupa, krizmanike i nazočne vjernike koji su došli uveličati slavlje, nakon njega to je učinila i jedna krizmanica u ime krizmanika. Nakon navještenog evanđelja, župnik fra. Željko je predstavio krizmanike, u prigodnoj propovjedi osvrćući se na evanđelje nadbiskup Vukšić potakao je krizmanike, da kao udovi žive crkve ovoga vremena trebaju to i živjeti. Potičući na razmišljanje da im Bog po sakramentu krizme i darovima duha svetoga  jasno govori i pokazuje da ih ljubi.

Po završetku propovijedi krizmanici i svi okupljeni ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup Tomo molitvom je i polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde. Na kraju misnog slavlja, župnik je pozdravio i zahvalio nadbiskupu, a potom su to isto učinili krizmanici. Misno slavlje pjevanjem je animirao župni zbor.

Poslije mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i slavlje po obiteljima krizmanika.

(kta/m.b.)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal