Poveži se putem

Zanimljivosti

Poligamija novi trend na zapadu

Objavljeno

-

Nekoliko partnera u isto vrijeme praksa je koju najvise rabe stanovnici zapadnih zemljama, za razliku od onih u siromasnim zemljama koji su skloniji vjernosti, pokazalo je najnovije istrazivanje Lanceta provedenog u 59 zemalja. ÂÂÂ

Unatoc sve vecoj brojci spolno prenosivih bolesti u bogatim zemljama poligamija je sve cesca medju njihovim drzavljanima. Strucnjaci su utvrdili da na sirenje spolno prenosivih bolesti vise utjece siromastvo i putovanja nego promiskuitetnost, sto daje objasnjenje velikom broju zarazenih u nerazvijenim zemljama.

Istrazivanje je, kako prenosi 24sata.hr, opovrglo i uvrijezeno misljenje da mladi sve ranije stupaju u seksualne odnose.

Gotovo u svim zemljama muskarci i zene stupaju u seksualne odnose u razdoblju od 15 do 19 godine, s tim da muskarci pripadaju donjoj granici.

Vecina ljudi je ipak izjavila da je u posljednjih godinu dana imala samo jednog seksualnog partnera. No, oni s vise partnera su takodjer dosegli veliku brojku. U nekim sredinama, mladi poligamisti do 25 godine obuhvacali su cak trecinu podrucja.

Samci na Zapadu cini se, ipak, nisu samci. Istrazivanje je pokazalo da je tri cetvrtine samaca u razvijenim zemljama nedavno prakticiralo seks, dok je u Africi npr. to ucinilo samo dvije trecine.

Autorica studije Kaye Wellings smatra da su rezultati pravi izazov javnom zdravstvu u Britaniji.

Advertisement

– Muskarci i zene seksaju se iz razlicitih razloga na razlicite nacine i u razlicitim okolnostima – zakljucila je Wellings za BBC.

1.1.2006.
Pincom.info

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal