Poveži se putem

Svijet

Video: Avion Malaysia Airlinesa se srušio u okean, nema preživjelih

Objavljeno

-

Australski avion opazio je ostatke u Indijskom okeanu za koje se vjeruje da pripadaju avionu Boeing 777 u vlasništvu Malaysia Airlinesa koji je nestao 8. marta. Malezijski premijer Najib Razak održao je vanrednu pres konferenciju na kojoj je saopštio da se avion srušio u Indijski okean i da nema preživjelih.

Iz kompanije Malaysia Airlinesa su SMS-ovima obavijestili porodice stradalih da je avion izgubljen i da nema preživjelih. Sutra će biti održana konferencija za javnost na kojoj će biti saopšteno više detalja.

On je kazao da nema preživjelih i da mediji poštuju privatnost porodica poginulih putnika.

Prema posljednjim informacijama, porodice žrtava okupljene u jednom pekinškom hotelu vrište i plaču. Oko hotela se nalazi nekoliko vozila Hitne pomoći, a jednoj ženi je i pozlilo.

Potraga za malezijskim putničkim avionom na letu MH370 bit će nastavljena, izjavio je malezijski ministar saobraćaja Hishammuddin Hussein, nakon što je objavljeno da je letjelica pala u Indijski okean i da nema preživjelih.

Advertisement

Malezijski premijer Razak je potvrdio da se radi o dijelovima aviona Malaysia Airlinesa čiji se ostaci nalaze na dnu okeana.

“S dubokim žaljenjem, a prema raspoloživim informacijama, moramo zaključiti kako je let MH370 završio u južnom Indijskom okeanu”, kazao je Razak. Vjeruje se da se trup aviona nalazi na dubini od 3.600 metara.

Istražitelji vjeruju da će crnu kutiju naći u krugu od dva do tri kilometra i da će na osnovu nje zaključiti šta se zapravo desilo tog dana na letu iz Kuala Lumpura u Peking.

Kako tvrdi Sky News, rodbina nestalih putnika iz aviona Malaysia Airlinesa, dobila je pozive i avionske karte da hitno doputuju u Peking.

Premijer Malezije Najib Razak iznio je detalje na vanrednoj pres konferenciji koja je trajala nekoliko minuta.

Posada australskog aviona Orion opazila je dva predmeta, jedan okrugao i jedan četvrtast. Kako je kazao australski premijer Tony Abbot, ovo nisu isti predmeti koje su opazili kineski piloti u ponedjeljak ujutro.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal